Saturday, April 29, 2017

Caroseria masinii: second hand vs masina noua



Piesele si elementele de caroserie sunt foarte importante, indiferent ca vorbim despre masini noi sau masini second hand. Caroseria este practic imbracamintea masinii, asa cum noi oamenii avem nevoie de haine, asa si masinile au nevoie de caroserie. Design-ul acesteia se schimba in functie de modelul, marca sau clasa masinii. Chiar daca este vorba de autoturisme second, componentele unei caroserii pot fi schimbate. 

Componentele unei caroserii sunt: capota fata, capote spate, aparatori fata, aparatori spate, aripa fata sau spate, support pentru aripa, usi spate sau fata si portbagaj care in limbajul automobilelor se cheama a cincea sau a treia usa.Dupa cum vedeti, caroseria se diferentiaza la fiecare masina in parte in functie de modelul acesteia. Exista multiple avantaje si dezavantaje cand vine vorba de masina noua vs second hand.

Daca apar probleme la caroseria atunci cand aveti probleme cu masina , fie ca este vorba de masini second hand sau nu, fie ca aveti ghinionul sa va atingeti de un pom sau ca intra un participant la trafic in masina dumneavoastra, puteti apela la serviceurile auto pentru remedierea problemei. Indiferent daca este vorba de autoturisme second sau nu, serviciile sunt aceleasi. Nu este de dorit sa se ajunga in situatiile acestea, dar traim intr-o tara cu un trafic destul de aglomerat si din ce in ce mai multe masini, problemele sunt din ce in ce mai greu de evitat. 

Totusi daca aveti nesansa sa aveti probleme, caroseria este foarte indicat sa o reparati, piesele acesteia fiind foarte necesare iar preturile fiind aceleasi fie ca este vorba de masini second sau noi. De obicei in cazul autoturismelor,  in afara de caroserie, tot ce e panel exterior este din aluminiu. Difera de la model la model dar in general materialele folosite pentru caroserii sunt de o calitate buna. Daca apelati la service-uri specializate, fie ca vreti un tuning auto pe caroserie, fie ca vreti sa remediati o problema trebuie neaparat sa verificati service-ul respectiv, acesta trebuie sa ofere incredere si sa aiba personal calificat. 

Chiar si cand vine vorba de o piesa cu dimensiuni mai mici dar lafel de utila, chiar si pentru masini second, turbosuflanta, spre exemplu, trebuie sa apelam la specialist pentru a remedia problema. Putem incerca si noi sa ne jucam putin de-a mesterii, dar este mult mai indicat sa lasam mana specialistului sa-si faca treaba.

No comments:

Post a Comment